KEES 4 ARTS
KEES4ARTS
boer
de schoonheid van deurkloppers
Ik ben altijd gek op van kleur verschoten, soms half afgebladderde deuren geweest. Tijdens vakanties fotografeerde ik die geregeld (zie ook foto’s). Op een gegeven moment zag ik de deurkloppers die de deuren sierden en begon mijn digitale verzameling. Inmiddels heb ik er enige honderden, maar niet zoals bij een serieuze verzameling, voorzien van gegevens over herkomst, grootte en wat dies meer zei. Het enige, en voor mij meteen het belangrijkste, dat overblijft is de mooie of gekke te laten zien, met af en toe een opmerking.
Deze deurklopper vond ik mooi als plaatje, maar ook zeer geschikt om een trompe-l’oeil van te maken met het melkmeisje van Vermeer.
Zeer recent heb ik Bologna, Ravenna, Florence in Italie bezocht. Een selectie uit de daar gefotografeerde deurkloppers staan hieronder.
Een deurklopper op glas en een met een houten kop had ik nog niet eerder gezien.
En sommige deurkloppers kun je beter in een bredere context bekijken.
Ook van een eerder bezoek aan Bologna en de Marken dit jaar heb ik een paar mooie deurkloppers overgehouden, net als van veel eerdere vakanties en ook uit Nederland zelf. Deze pagina’s worden nog aangevuld, maar niet op heel korte termijn.
contact: info@kees4arts.nl