KEES 4 ARTS
Home Mijzelf Tekeningen Logo's Schilderijen Foto's Posters Kunstgeschiedenis Interviews Deurkloppers
KEES4ARTS
boer
Mijn eerste zelf geschreven boek was een science faction thriller. Helaas ben ik een van de weinigen, die deze voorplaat kan bekijken, want de verkoop laat nog te wensen over. ‘Een ongeluk in mijn geheugen’ is uitgegeven door Brave New Books en is om het goedkoop te houden alleen te bestellen via bol.com (klik aan)
Mijn neef Martin schreef ongevraagd een vleiende recensie, die hieronder in kleine lettertjes is afgedrukt. Beste Oom Kees, Ik heb jouw roman recent besteld, met veel plezier gelezen en wou zeggen dat ik het mooi geschreven vond. De tempo was rap, met veel actie en vergelijkbaar met Leon de Winter of het betere werk van John Grisham. De bergscènes deden mij denken aan Nooit meer slapen en als een amateur vogelaar met een groeiende 'life list' vond ik de eerste scènes in Lesbos ook interessant en herkenbaar. (Ben jij daar zelf ook geweest om te vogelen?) Omdat ik jou goed ken zag ik natuurlijk ook veel Kees voorkomen in het boek, en niet alleen de meerdere scènes met verloskunde of obstetrie thema’s, maar ook de trucjes met de nieuwste gadgets en de allusies naar Amsterdam en Muiderberg. De wetenschap kwam ook mooi naar voren met ideeën van Frans de Waal, Dick Swaab en natuurlijk de Nobelprijs zelf. Ik vind zelf dat Nederlanders altijd maar over een onderwerp schrijven - het beleven van een bekend genot - en dat kwam hier ook vaak naar voren. Call me old fashioned, maar jij bent immers van de ‘flower power’ generatie! De literaire techniek om gezamenlijk herinneringen te beleven vond ik origineel en mooi gedaan. Kortom, ik heb er van genoten. Ik hoop dat je er meer schrijft!
paperback € 13,50 e-book € 5,00
Over het boek: 3 Jaar na het in de bergen verongelukken van zijn zwangere vrouw Brenda wordt Freek bedreigd door een onbekende. Freek weet te achterhalen wie hem bedreigt waarbij hij gebruik maakt van een plantje dat hij vindt tijdens een vogeltrip op Lesbos. Het vocht uit de wortel bezorgt hem een bijzondere geheugenervaring, alsof het verleden op dat moment wordt beleefd. Zijn bedreiger bleek de verwekker van de zwangerschap. Terug in Amsterdam ontwikkelt zich een speurtocht waarbij een prostitué, een look-alike van Brenda, en het wortel-extract een belangrijke rol spelen. Dit extract wordt aan het eind van deze verhaallijn gestolen. Een tweede verhaallijn begint 15 jaar eerder en gaat over Jasper die promoveert op een geheugenmedicijn. Hierdoor wordt hij betrokken bij gedragsonderzoek aan apen. Hij kruipt daarbij in de huid van een chimpansee. De verhaallijnen naderen elkaar in de tijd en het laatste dat we van Jasper weten is dat hij een positie aanvaardt bij een farmaceutisch concern. Het verbindende slot speelt zich dertig jaar later af bij de uitreiking van de Nobelprijs voor Geneeskunde waar de wetenschapper ter verantwoording wordt geroepen door de wetenschapsjournalist.
Met dat laatste (meer schrijven) ben ik inmiddels bezig. Het volgende boek moet uitkomen in 2016 en wordt een literaire thriller waarin Jeroen Bos en Johanna de waanzinnige een rol spelen, maar het spannendste deel zich in het heden voordoet.
‘Eten voor je kind’ is een voedings- en kookboek, dat ik samen met Annette van Ruitenburg en Régine Steegers- Theunissen heb geschreven, terwijl Ruth de Ruwe de foto’s van de gerechten verzorgde. Het is zeer goed ontvangen, maar helaas besteedden de landelijke dagbladen er geen aandacht aan, terwijl het toch het eerste wetenschappelijk verantwoorde voedingsboek voor (a.s.) zwangeren en jonge ouders is.
klik voor  de website
voor de recensies en o.a. een weblog over voeding
schrijver: je moet toch wat, als je met pensioen bent
contact: info@kees4arts.nl