KEES 4 ARTS
KEES4ARTS
boer
logo’s
Het is best leuk om een logo te ontwerpen. Je moet net als in een gedicht de kern van het onderwerp weten te vatten in een karakteristieke afkorting of symbool. Een paar keer heb ik ook iets ontworpen en wanneer dat dan door anderen gebruikt wordt is dat goed voor je eergevoel, waarmee nog niet gezegd is dat het geweldige ontwerpen zijn.
Dit was inmiddels het nieuwe logo voor de NVHB, dat nodig was na de naamswisseling van NVAB in NVHB. Na 5 jaar al weer vervangen door een nieuw logo, niet van mij.
Dit logo werd gebruikt voor de afdeling inwendige geneeskunde van het AMC voor de coassistentenboekjes. De stethoscoop is hopelijk herkenbaar.
Het logo dat het langst in gebruik is, is dat van de vrouwenkliniek van het AMC. De afbeelding heeft al een paar stadia meegemaakt. Deze zijn na de laatste upgrade. Het logo is ook op sjaaltjes en dassen gedrukt en door mij ook in wit albast gemaakt, waarna ik er een mal van heb gemaakt waarmee gietklei afdrukken kunnen worden gemaakt voor tegels.
Vrij oud is ook het logo van de Nedwep (Nederlandse werkgroep preeclampsie = zwangerschapsvergiftiging). Ik weet niet of het nog gebruikt wordt sinds ik met pensioen ben en dus geen organisator meer ben.
Een logo dat ik niet meer kan vinden (voor een multidisciplinaire werkgroep in het AMC) moest ik na het een keer gebruikt te hebben weer snel intrekken, omdat de naam het woord Amsterdams bevatte en een soortgelijke groep op het VUMC dat niet wilde. Verder stond het AMC in die tijd eigenlijk geen logo’s toe naast die van het AMC zelf. In mijn ‘archief’ vond ik nog wel twee probeersels (van meerdere) om een logo voor het herseninsituut te maken, die dat toen nog niet had. Dit ging om de engelstalige versie (Netherlands Institute for Brain Research)
Voor de Medische InformatieKunde, waar ik ook docent was, had ik een logo bedacht. Ik presenteerde dat in een praatje op een bijeenkomst, maar het werd niet opgepikt. Je ziet de communicatie als de punt op de i.
Het linker logo is voor andaluzcard een initiatief van mijn zoon in Spanje. Ik heb het logo ontworpen op basis van een idee van hem. Hier is overigens de animatie te zien van het logo (wanneer je een paar seconden geduld hebt). In het logo zelf is de naar links kijkende variant te zien.
contact: info@kees4arts.nl
De twee meest recente logo’s staan links en onder, beide voor zzp’ers.