KEES 4 ARTS
KEES4ARTS
boer
Geen bijzonder productief jaar. Eigenlijk vooral aan het fotograferen voor het AMCproject (komt t.z.t. onder foto’s ter sprake) ter voorbereiding van mijn afscheid. Ik kan niet meer reproduceren welk schilderij ik in dat jaar ben begonnen of heb afgemaakt. Ik weet wel dat ik een hele tijd niet heb geschilderd.
Schilderijen 2009-2010
2010
2009
In 2009 was er een kunstroute, een expositie in het gemeentehuis en een in de medische bibliotheek van het AMC. In dat jaar heb ik Walter Elst bezocht bij Antwerpen, nadat ik werk van hem en een filmpje over hem gezien had in slot Zeist. Hij was opgeleid tot arts, maar heeft dat vak niet uitgeoefend. Prefereerde te schilderen en kan dat als geen ander. Hij is autodidact (net als Rob Möhlmann en vele andere goede fijnschilders) en werkt met alkyd voor zijn onderschilderingen en de (vele) bovenlagen. Ik wilde voorafgaande aan het bezoek ook met dezelfde techniek hebben geschilderd en doe sinds die tijd niets anders meer. Dus geen tempera meer en bijna geen olieverf. Olieverf en alkyd zijn door elkaar te gebruiken, maar dan wordt de droogtijd weer langer.
eend op de aanrecht alkyd op paneel 68x30,5 cm 2009
Heb ik in 2013 nog iets opgehaald, gesigneerd en verkocht. Geen foto van terug te vinden.
Deze switch maakte meteen een einde aan de serie dorpsgenoten, die eigenlijk nog niet af was. Misschien ga ik die allemaal nog een keer ophalen met alkyd.
Freek en Hella de Jonge zijn dorpsgenoten, die wel mee wilden doen aan mijn voorgenomen project om dorpsgenoten te schilderen.
more to follow
contact: info@kees4arts.nl
Het gaat nog verder terug dan 1985, maar in die periode had ik een bepaalde stijl, zoals onder te zien is