KEES 4 ARTS
KEES4ARTS
boer
In dit jaar heb ik mijn twee beste schilderijen afgerond. Ik heb ze bovenaan gezet.
Schilderijen 2011-2012
2012
sophie en jan six alkyd op paneel 53x74 cm 2011/2
ellis en haar demonen alkyd op paneel 61x99 cm 2011/2
zie de website van ellis
Onderstaand schilderij is een hommage aan Ellis Tertoolen. Over Ellis, van wie ik les gehad heb en die helaas op 19 november 2011 is overleden in Figeac, zal ik meer schrijven, wanneer ik mijn schilderijen allemaal geupload heb. De afmetingen hebben de verhouding van de gulden snede.
Sophie heb ik leren kennen toen zij bij mij een korte stage liep. Ik mocht haar schilderen en wilde een Vermeerachtig schilderij maken. De fotosessie vond plaats in het Trippenhuis op de Kloveniersburgwal in Amsterdam. Sophie is verloskundige in Amsterdam.
Geen schilderij, maar twee lino’s, gemaakt met 9 andere leden van het Kunstcollectief Muiden Muiderberg onder leiding van Tom Thijsse (Amsterdam, 1945), die bekend is vanwege zijn meesterlijke beheersing van de houtsnede techniek. Het thema was ‘de grens’ en het is een boek op Japanse wijze gebonden door handboekbinderij Faust in Naarden. De lino’s waren gedrukt op ThaiKozo 50 grams papier.
de waterscheiding lino 2012
2011
Dit jaar was er kunstroute in Muiderberg. Tijdens de kunstroute in october begon ik aan de fuutvogels die in 2012 werd afgerond. Maar voor de kunstroute had ik een paar schilderijtjes gemaakt.
Het tweede dwarse paneeltje dat ik van de sloop uit een deur had gehaald moest weer een tafreel met de aanrecht worden. Het werden uiteindelijk de fuutvogels, gebaseerd op zelf gemaakte foto’s. Helaas verkocht, maar gelukkig aan Peggy. Dan zie ik ze nog geregeld.
de fuutvogels alkyd op paneel 68x30,5 cm 2011/2
de roos alkyd op paneel 28x48 cm 2011
Van deze Chinese vazen, die bij ons op de kast staan, was de bloemenvaas kapot voordat ik hem ging schilderen. De kapotte zijde is naar achteren gedraaid. De pot was echter intact, maar tijdens het schilderen brak ik de deksel in heel veel kleine stukjes. Ooit zal ik ze lijmen, maar tot dan moeten we het verder doen met het schilderijtje.
Chinese vazen Alkyd op massonite 28x36,5 cm 2011
Fabricius is niet de enige, die het puttertje een mooi vogeltje vond om te schilderen, alleen deed hij het wel stukken beter dan dit probeersel. Ooit zal het beter worden. Het enige is dat dit puttertje vrij is.
Puttertje Alkyd op massonite 16x22,5 cm 2011/?
Het dubbelluik was de oplossing voor een paneeltje dat ik nog van Ellis Tertoolen had gekregen om een kleinkind op te schilderen. Dat was er niet van gekomen en dit leek me wel een leuk gebruik van beide kanten van het paneel. Wanneer je het goed bekijkt bevat het schilderij een grapje.
contact: info@kees4arts.nl