KEES 4 ARTS
KEES4ARTS
boer
Schilderijen 2017 - 2018
contact: info@kees4arts.nl
In 2017 had ik voor de kunstroute in oktober een aantal opdrachten. Aan het drieluik was ik wel begonnen, maar dat werd dus pas in jan 2018 voltooid.
Allereerst is daar de tweeling: ik koos voor een dubbelportret dat later eventueel gesplitst kan worden en dan nog steeds per portret een complete tweeling toont. Ze staan achterin in de houding van de ‘gemini’.
pepijn, alkyd op mdf 40x60 cm binnenmaat.
olivier, alkyd op mdf 40x60 cm binnenmaat
En als laatste van de familie moest Ruben geschilderd worden. Hij is een wildebras en ‘gek’op slangen. Een exemplaar heeft hij al een keer op Bali mogen vasthouden. Ik koos voor het tweede langwerpige paneel dat ik nog ‘geerfd’ had van Ellis Tertoolen. Maar dat had nog opvulling nodig aan de onderzijde en dus werd dat een tweede schilderij van Liselotte die gek is op regenbogen. Gelukkig beantwoordde deze aan haar eisen.
Ruben en Liselotte, alkyd op grenenhouten paneel, 25x123 cm
De hippo van Leeuwen. alkyd op eikenhouten paneel, 32x44 cm
En dan opeens geen echt portret, maar een opdracht voor een deurklopper met een leeuwenkop. Vanwege de verzameling van Peggy werd het geen klassiek inkijkje, maar een hippo. Kleurt goed bij elkaar!
barbara, alkyd op berkenhout 40x60 cm binnenmaat.
Barbara is de oudste dochter van vrienden. Zij studeerde medicijnen bij ons (AMC) en liet
destijds een fotoshoot zien. Toen zij, inmiddels vermaard plastisch chirurg in Amerika, in 2015 vroegtijdig overleed, stelde ik haar ouders voor haar te schilderen met zo’n foto op de achtergrond. De foto met het geopereerde kindje dat een hazelip en gehemeltespleet had is van het internet. Ik weet niet wie het gemaakt heeft, net zo min als van de fotoshoot.
2018 begint met het afmaken van een drieluik. Met een aantal onderbrekingen heeft dit schilderij een klein half jaar op mijn ezel gestaan. Altijd is er na de kunstroute wat rust.
Hannah, matthias en lea voor hun huis en boot, alkyd op mdf 120x60 cm. En hieronder in actie met de ouders, 60x60 cm
Met de zijpanelen dicht geklapt.
Thea (2x) en Nicholas voor hun diverse woonplaatsen, alkyd op berkenmultiplex 50x70 cm (zonder lijst).
Ook het daaropvolgende schilderij heeft er ruim een half jaar over gedaan voordat het klaar was, maar dat lag voor een groot deel aan het mooie weer en andere bezigheden.