KEES 4 ARTS
KEES4ARTS
boer
Tentoonstelling Gemeentehuis Muiden 2015
Expositie in het gemeentehuis van Muiden gedurende de maanden september en oktober 2015.
Op deze en de volgende pagina een overzicht van de tentoonstelling: hieronder eerste mijn (Kees Boer) schilderijen en op de volgende pagina de beelden van Loeky Rebel en nog twee foto’s en de poster van mij.
Deze ogen zijn van collega’s die ik voor mijn afscheid heb gefotografeerd. De middelste heb ik geschilderd (zijn van Ellen Laan, de sexuologe). Op de volgende pagina zul je nog een foto van een serie ogen aantreffen met een burka voor.
Dit is Liselotte die in het voedingsboek ‘Eten voorje kind’ als foto is afgedrukt. Daar eet ze makreel, maar voor het schilderij leken mij aardbeien beter (advies van Mieke).
Dit is Willemijn. Het eerste schilderij dat ik in opdracht schilderde, maar inmiddels de eerste van een aantal opdrachten.
Mieke. Spreekt voor zich. Is er zelf ook tevreden over.
Dit schilderijtje is een poging tot stilleven. Nog niet helemaal geslaagd.
Dit zijn twee (en een halve) barmhartigheden uit de zeven barmhartigheden van Caravaggio: het voeden van de hongerigen en het bezoeken van gevangenen, met op de achtergrond niet een jaloerse echtgenot, maar iemand die de doden aflegt.
Dit was voor een expositie in de kerk met als thema: maaltijd der vrienden. Het verbeeldt een Seiderschotel met het laatste avondmaal (ook een Seideravond) op de achtergrond en een duiveltje en een puto.
Hieronder een portret van een bonobo met een masker van Marilyn Monroe en een Oehoe hoofd.
Jan en Sofie Six Deze zijn alleen bij de opening tentoongesteld. Daarna weer terug naar de eigenaar.
Een van mijn eerste schilderijen in olieverf op tempera-ondergrond (alle schilderijen hierboven zijn in alkyd zowel de onder- als bovenschildering). Het is de schreeuw van Karel Appel met zijn afbeelding linksonder en een keramiek van Karel Appel op de plek waar deze door Sittow geschilderde edelman een schedel vasthield.
Dit is een schilderij van Otto Bleker, die de tentoonsstelling opent, met het onderwerp van zijn promotie (de placenta) op zijn hoofd en als neonaat een kindje jezus van Dürer getooid met monaurale toeter. Het is mijn tweede schilderij op paneel gebruik makend van de oude technieken. Eigenlijk is het alleen de onderschildering en een klein beetje bovenschildering (toeter en ‘bloem’). Welwillend ter beschikking gesteld door Anita van Ommeren.
vervolg tentoonstelling
Lee, Jean en Jamian
Ogen 2
Liselotte eet aardbeien
Willemijn
Mieke
Stil-leven
Caravaggio ingeraamd
Niet de laatste seider
Slim is hij wel
Jan en Sofie Six
Sittow ontmoet Appel
Otto draagt Dürer
contact: info@kees4arts.nl